Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Κινητοποιήσεις σε λιμάνια ενόψει ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ
Κινητοποιήσεις σε λιμάνια ενόψει ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ

Κινητοποιήσεις σε λιμάνια ενόψει ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ

Με σε όλα τα ελληνικά λιμάνια υποδέχονται, σήμερα Πέμπτη, οι την έκτακτη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Λ. Αθηνών και θα προετοιμάσει την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).

Η σήμερα περιέχει τρία κρίσιμα βήματα για την ιδιωτικοποίηση.

Καλείται, κατ’ αρχάς, να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας ώστε μεταξύ άλλων να περιοριστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από 11 σε 9, με τα δύο μέλη που αποσκοπεί να απομακρύνει να είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Επίσης, προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής ελέγχου ώστε να υπάρχει υποχρεωτικά εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου () ως μέλος της για να παρακολουθεί την εκτέλεση της σύμβασης παραχώρησης και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του επενδυτή.

Το τρίτο βασικό ζήτημα επί του οποίου θα ψηφίσει είναι η εντολή-εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να υπογράψει τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ και ελληνικού Δημοσίου, με βάση την οποία θα λειτουργεί το λιμάνι ο υπό τον νέο βασικό μέτοχο.

Επιπλέον, στα τρία κρίσιμα θέματα περιλαμβάνεται η αναμόρφωση του διοικητικού συμβουλίου με τον περιορισμό των μελών και, πιθανότατα, την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου του επενδυτή. Το διοικητικό συμβούλιο αυτό θα είναι μεταβατικό έως τη μεταβίβαση των μετοχών στον επενδυτή, που θα γίνει με την καταβολή του τιμήματος των 231,9 εκατ. ευρώ και την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης από τη . Ομως, επειδή η αλλαγή του καταστατικού πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί από το ΓΕΜΗ και προκειμένου να μη χαθεί χρόνος με τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, η σημερινή γενική συνέλευση αναμένεται να μην ολοκληρωθεί αλλά να διακοπεί και να επαναληφθεί σε περίπου δέκα ημέρες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση