Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του τρίτου μνημονίου
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του τρίτου μνημονίου

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του τρίτου μνημονίου

Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο .  Οι υποστηρικτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19.30 στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς το , όπου συνάντησαν τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της ς που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

«Σε λίγες ώρες το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα θα είναι γεγονός. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους συνεταίρους της στην ΠΑΣΟΚ – – Ποτάμι θα ψηφίσουν το νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της οργάνωσης της ς του, της αντίστασής του με κάθε τρόπο, κάθε μέρα όλο το επόμενο διάστημα. Σήμερα μπορεί να ακουμπήσει με εμπιστοσύνη στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να συμπαραταχθεί μαζί του. Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, επίκαιρη, αναγκαία και φιλολαϊκή, που δείχνει το δρόμο της εξόδου από την κρίση σε όφελος των λαϊκών αναγκών», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

To ΠΑΜΕ κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

H ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε στο κάλεσμά της ότι «το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πραγματοποίησε απόψε το ΠΑΜΕ και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Τα μνημόνια, η φτώχια, η ανεργία, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν είναι μονόδρομος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και «να δυναμώσουν την τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα που φέρνει».

Ακολούθησε πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία και στη λιτότητα πραγματοποίησαν μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον Λευκό Πύργο.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση