Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης ζητώντας την της απαγόρευσης χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου, η οποία αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο, που βλέπει το μεταφορικό του έργο να συρρικνώνεται συνεχώς.

Η απαγόρευση της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δυσχεραίνει και αποκλείει την εκτέλεση μεταφορικού έργου, επιβαρύνοντας 27.000 δημόσιους μεταφορείς με πρόσθετο κόστος, το οποίο αδυνατούν να υποστηρίξουν όπως επεσήμαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ (Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) Π. Σκουλικίδης, της ΠΟΕΜΙΦΑ Γ. Παπούλιας και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας Β. Τζιμοράγκας.

 ‘Οπως τόνισαν οι ίδιοι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική κοινοτική πρόβλεψη ή κάποια αναφορά στις συμβάσεις παραχώρησης εξαναγκάζονται οι μεταφορείς να διέρχονται μόνο από τους κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους «για καθαρά εισπρακτικούς λόγους».

Καταγγέλλουν ότι ζητείται από τους μεταφορείς που φορτώνουν π.χ. από το Θριάσιο Πεδίο, να μην χρησιμοποιούν το κεντρικό οδικό δίκτυο Ελευσίνας -Θήβας, που είναι τα μισά χιλιόμετρα, αλλά επιβάλλουν τη διαδρομή μέσω της Ν.Ε.Ο., μόνο για την καταβολή διοδίων, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου οδικού δικτύου της Δυτικής Αθήνας, που χρησιμοποιούν τα χιλιάδες που έχουν προορισμό τη Βόρειο Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σε περίπτωση παράβασης προβλέπονται εξοντωτικά ύψους 1.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται επιτόπου και σε αντίθετη περίπτωση και μέχρις αποδείξεως καταβολής του προστίμου, το ακινητοποιείται. Σε περίπτωση μάλιστα ακινητοποίησης οχήματος σημειώνουν ότι πέραν της προσωπικής τους απώλειας (εσόδων) πλήττεται το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς δεν τηρούνται οι χρόνοι παράδοσης προϊόντων, μεταφόρτωσης σε άλλα μέσα κτλ. Κλείνοντας δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι μια σειρά κλάδων (ΚΕΕ, ΕΒΕΑ, ΕΕΘ, ΕΒΕΠ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) έχει σταθεί στο πλευρό τους ζητώντας την απόσυρση του μέτρου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση