Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ για την δίκη της Χ. Α.
Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ για την δίκη της Χ. Α.

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ για την δίκη της Χ. Α.

Με συλλλητήριο θ υποδεχτούν τη της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 8 π.μ., η ΑΔΕΔΥ και άλλα , όπως η ΠΟΕ-, η ΕΪΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία.

«Αυτή η πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Η συνομοσπονδία έχει κηρύξει και 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική, από τις 7:30 ώς τις 11:30 π.μ. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ενώ το «παρών» θα δώσουν ο Δήμος Κορυδαλλού και άλλοι δήμοι της περιοχής.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία και οι δημοτικές στον Κορυδαλλό, όπως ανακοίνωσε χθες σε Τύπου ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης.

Βασικό αίτημα του δήμου είναι η μη διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη Τύπου υποστήριξαν το αίτημα ο Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι δήμαρχοι των όμορων δήμων. Οι δημοτικές αρχές θα καταθέσουν σχετική ένσταση με την έναρξη της διαδικασίας, τη Δευτέρα.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη προτείνει συμπλήρωση των μαρτύρων κατηγορίας με τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Β. Κικίλια, Σπ. Λυκούδη, Π. Ρήγα, Μαρία Κανελλοπούλου και άλλους. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, σημείωσε πως «προβληματίζει η απουσία από τον κατάλογο μαρτύρων που κλήθηκαν από την εισαγγελία, εκπροσώπων των κομμάτων που είχαν κληθεί να καταθέσουν κατά την προδικασία».

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση