Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το του Κινήματος Αλλαγής να αργεί ακόμα –τοποθετείται περίπου στον Μάρτιο– αλλά η πρεμιέρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι γεγονός.

Σε μια «πανηγυρική», όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίαση των δύο Κ.Ο., όπου έδωσαν το «παρών» στελέχη της «όλης Κεντροαριστεράς», η πρώτη αίσθηση από όλες τις πλευρές περιγράφεται με τη λέξη «ικανοποίηση», καθώς στην αίθουσα Γερουσίας βρέθηκαν άπαντες οι υποψήφιοι για την ηγεσία, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος. Ο χαρακτήρας, δε, της συνεδρίασης σκιαγραφήθηκε από τον κ. . Αλιβιζάτο, που στην ολιγόλεπτη του, μεταξύ άλλων, είπε: «Νομίζω, πετύχαμε».

Αναλύοντας τις ομιλίες εντοπίζονται ενδιαφέροντα μηνύματα. Η κ. Γεννηματά αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ς της ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τόνισε πως το θα ξει τη δική του διακριτή πορεία, επιτέθηκε στην , μιλώντας αρχικά για «εικονική έξοδο» από το μνημόνιο και συνεχίζοντας επιτιθέμενη για τους πλειστηριασμούς. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η αποστροφή της περί μετώπου «συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων». Από τα βέλη της, ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε η Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για υπερσυντηρητική στροφή. Αν έμπαινε κάποιος τίτλος στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη, αυτός θα ήταν σαφώς η θέση του πως «δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ». Ο κ. κατέθεσε παράλληλα νέες προτάσεις μιλώντας για ακρόαση εμπειρογνωμόνων «πριν από τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις» και για «επιλογή, με διαγωνισμό, τζερ για τη διαχείριση των οικονομικών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση