Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να αργεί ακόμα –τοποθετείται περίπου στον Μάρτιο– αλλά η πρεμιέρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι γεγονός.

Σε μια «πανηγυρική», όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίαση των δύο Κ.Ο., όπου έδωσαν το «παρών» στελέχη της «όλης Κεντροαριστεράς», η πρώτη αίσθηση από όλες τις πλευρές περιγράφεται με τη λέξη «ικανο», καθώς στην αίθουσα Γερουσίας βρέθηκαν άπαντες οι υποψήφιοι για την ηγεσία, ο πρώην Κ. αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος. Ο χαρακτήρας, δε, της συνεδρίασης σκιαγραφήθηκε από τον κ. Ν. Αλιβιζάτο, που στην ολιγόλεπτη του, μεταξύ άλλων, είπε: «Νομίζω, πετύχαμε».

Αναλύοντας τις ομιλίες εντοπίζονται ενδιαφέροντα μηνύματα. Η κ. Γεννηματά αφιέρωσε μεγάλο κομ της ς της ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής θα χαράξει τη δική του διακριτή πορεία, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μιλώντας αρχικά για «εικονική έξοδο» από το και συνεχίζοντας επιτιθέμενη για τους πλειστηριασμούς. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η αποστροφή της περί μετώπου «συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων». Από τα βέλη της, ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε η Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για υπερσυντηρητική στροφή. Αν έμπαινε κάποιος τίτλος στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη, αυτός θα ήταν σαφώς η θέση του πως «δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖ». Ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε παράλληλα νέες μιλώντας για ακρόαση εμπειρογνωμόνων «πριν από τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις» και για «, με διαγωνισμό, μάνατζερ για τη διαχείριση των οικονομικών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση