Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεντροαριστερά: Νέα «στρατόπεδα» στην τελική ευθεία
Κεντροαριστερά: Νέα «στρατόπεδα» στην τελική ευθεία

Κεντροαριστερά: Νέα «στρατόπεδα» στην τελική ευθεία

Η « των μαχών» για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά δεν ανήκει μόνο στους δύο μονομάχους, την κ. Φώφη και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στους τέσσερις βασικούς υποψηφίους που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Η στάση τους και η συμμετοχή –ή στο απευκταίο σενάριο η αποχή– των πολιτών που τους στήριξε στον πρώτο γύρο θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τον τελικό νικητή, αλλά και το ύψος της συμμετοχής που άπασες οι πλευρές θεωρούν ιδιαιτέρως κομβικό ώστε να κλείσει επιτυχώς η διαδικασία.

Οσον αφορά τώρα το μείζον, δηλαδή τις πολιτικές προθέσεις των τεσσάρων υποψηφίων απέναντι στους δύο διεκδικητές της προεδρίας του νέου φορέα, η κατάσταση καταγράφεται ως εξής:

Γιώργος Καμίνης: O δήμαρχος της Αθήνας με τελικό ποσοστό 13,66% συναντήθηκε και με τους δύο υποψηφίους. Στις δηλώσεις του ήταν πολύ προσεκτικός και δεν εκδηλώθηκε υπέρ κανενός εστιάζοντας στη μεγάλη σημασία της συμμετοχής και στην ενότητα της επόμενης μέρας. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, δίνεται μεγάλη μάχη για τους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι τον στήριξαν και ήταν η δύναμη πυρός που τον έφερε στην τρίτη θέση. Και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τους υποστηρικτές του δημάρχου.

Σταύρος Θεοδωράκης: Στο εσωτερικό του Ποταμιού υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο ίδιος ο επικεφαλής, που έλαβε τελικό ποσοστό 10,93%, δεν έχει πάρει θέση, καθώς διέπεται από τη λογική πως ως πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος που συνδιαμόρφωσε με τη Φ. το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάτι άλλο πλην των ίσων αποστάσεων. Στελέχη όμως του Ποταμιού έχουν επιλέξει στρατόπεδο. Χαρακτηριστικά, ο ευρωβουλευτής Γ. Γραμματικάκης, οι βουλευτές Γ. Μαυρωτάς, Γρ. Ψαριανός και ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Κ. Καρκατσούλης εκδηλώθηκαν υπέρ του Ν. Ανδρουλάκη. Τα ίδιο έπραξε και η κίνηση «Μπροστά». Αλλα στελέχη, όπως η συνεργάτιδα του κ. Θεοδωράκη Οντίν Λιναρδάτου κινούνται προς τη Φ. Γεννηματά, με την ίδια λογική να διέπει και τον εκπρόσωπο κ. Τσιόδρα, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας είχε δηλώσει πως θα μπορούσε να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος. Η πλειοψηφία πάντως των στελεχών δεν έχει εκδηλωθεί δημόσια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τιάγκο Νάνι #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/qBn5AIdwR5 -

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

  • Έργα και μελέτες για το #Πουρί και τη Μακρυρράχη #Πουρί - https://t.co/ag7UDjW1lL -

"Αλιεύοντας" την είδηση