Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΥΓΕΙΑ / ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 26 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα
ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 26 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 26 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα

Αυξημένη παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην , κάτι που αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία (16-22 Ιανουαρίου), του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά, από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε η δραστηριότητα της γρίπης, 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές. Οι 21 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας () και 5 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε . Από το σύνολο των 26 που πέθαναν, μόνο το 23% ήταν για τη .

Πρόκειται για 16 και 10 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 38 έως 92 έτη. Από τα 25 (96,2%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α, σε ένα 1 (3,8%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 18 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και όλα ανήκαν στον υπότυπο Α(Η32). Τα 25 (96,2%) από τα 26 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική και εξ’αυτών ήταν οι 5 (20%).

Συνολικά έχουν καταγραφεί 144 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 135 νοσηλεύτηκαν σε και μόνο το 21% του συνόλου των ασθενών αυτών είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

  • Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα #αριστερέςσυλλογικότητες - https://t.co/E5ak1vLTSJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση