Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » …Και θα συμφωνήσουν …Και θα πληρώσουν …Και θα ψηφίσουν. Το “δούλεμα” δεν ανεχόμαστε…
…Και θα συμφωνήσουν …Και θα πληρώσουν  …Και θα ψηφίσουν. Το “δούλεμα” δεν ανεχόμαστε…

…Και θα συμφωνήσουν …Και θα πληρώσουν …Και θα ψηφίσουν. Το “δούλεμα” δεν ανεχόμαστε…

του
Πύλου Γ. Μρκάκη

π. βουλευτής ς

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν ασφυκτικά και τους δανειστές να εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε όσα ζητούσαν διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου τρέχει και δεν φτάνει πλέον.

Υπό συνθήκες δεινής έλλειψης ρευστότητας και την ώρα που ακόμη ακούγονται αντιφατικές απόψεις για τις “διαπραγματεύσεις”, δεν μπορεί παρά να είναι κανείς πολύ ανήσυχος για τα αποτελέσματα μιας συμφωνίας με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Δυσμενείς και δυσοίωνες οικονομικές συνθήκες που όμως είναι απόρροια των χειρισμών που η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να ακολουθήσει και μάλιστα κατόρθωσε να τις δημιουργήσει στη χώρα μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών!

Οι πιέσεις από εσωτερικό και εξωτερικό, ο που πέρασε και σήμερα δεν αναπληρώνεται πια, αναμφίβολα θα οδηγήσουν τον Τσίπρα να υπογράψει ένα κείμενο Συμφωνίας επώδυνο για τους πολίτες αφού τα ισοδύναμα των “δήθεν κόκκινων γραμμών” φέρνουν – μέσω ΦΠΑ και λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων – περισσότερους φόρους στο σύνολο του πληθυσμού.

Επί παραδείγματι, η αναστολή της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις κόστους 1,1 δισ. έχει ως ισοδύναμο την αύξηση στο ΦΠΑ ύψους 1,8 δισ. ( Διαλέγετε και παίρνετε..).

Αποτέλεσμα αυτής της ετοιμαζόμενης επώδυνης συμφωνίας είναι η προβαλλόμενη αριστερή προπαγανδιστική τακτική.

Έτσι είναι προφανές πως όσο πλησιάζει η ημερομηνία καταβολής δόσεων στο τόσο και θα αναδεικνύεται το ζήτημα ή το νέο «ψευτοδίλημμα» που θέτει η κυβέρνηση, δηλαδή «ή αποπληρώνουμε τις δόσεις ή πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις».

Έτσι αναγκάζονται ακόμη και οι υγιώς σκεπτόμενοι που θέλουν να είναι εντάξει η χώρα μας και στις υποχρεώσεις της – για να μην υποστούν τα χειρότερα, να δέχονται τελικά .. «Ας υπογράψει να τελειώνουμε με την οικονομική ασφυξία».

Επομένως, η επώδυνη συμφωνία θα υπογραφεί και οι υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές θα πληρωθούν… και θα πληρώνονται στο διηνεκές… (Μην σας απασχολεί η “μέθοδος” που θα χρησιμοποιηθεί..)
Φυσικά θα περάσει άνετα και από το .

Καθόσον οι όποιες αντιδράσεις (με αρνητική ψήφιση) που θα υπάρξουν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικύρωση της νέας συμφωνίας, δεν θα είναι πολλές, δεν θα είναι καθοριστικές – για την απώλεια της δεδηλωμένης – και σίγουρα δεν θα είναι από μέλη του Υπουργικού συμβουλίου. Οι περισσότεροι θα εκτονωθούν στα ανώδυνα Όργανά τους!!

Στον αντίποδα, μεγάλη ευθύνη για τη διατήρηση αυτού του νοσηρού πολιτικού και οικονομικού τοπίου στην Ελλάδα, φέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ με την α αντιπολιτευτικής της φωνή, με την πολυφωνία στο εσωτερικό της αναφορικά με το κορυφαίο ζήτημα της ψήφισης ή μη της Συμφωνίας από το κόμμα, διατηρεί «ανέπαφη» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από ομάδες βουλευτών μέσα στο κόμμα της ΝΔ, με τη μια πτέρυγα να προσανατολίζετε δικαίως (;;!!) στο «όχι» και την άλλη πτέρυγα και την κ. – το έκανε και στο 1ο Παπανδρέου – να ψηφίζουν τη συμφωνία πιο γρήγορα και από τον Τσίπρα, η ΝΔ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση και το συνολικό πολιτικό σκηνικό σε ανακατατάξεις.

Τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις τελευταίες εκλογές, είναι προφανές ότι δεν αφύπνισαν την ηγεσία της ΝΔ, που με τους συνεχιζόμενους λάθος πολιτικούς χειρισμούς της, δίνει «άλλοθι» στον Τσίπρα και του διατηρεί τα υψηλά δημοκοπικά ποσοστά αποδοχής του, ενώ ταυτόχρονα διαλύει το κόμμα και την εκλογική βάση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα είναι βέβαιο.

Ότι για την κυβέρνηση η δραματικότητα της ελληνικής οικονομίας δε σώζεται ούτε από τη νέα συμφωνία και για την ΝΔ και το πολιτικό σκηνικό είναι σίγουρο ότι μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, οι εξελίξεις θα «τρέχουν» με ανεξέλεγκτες ταχύτητες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση