Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Και νέες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη
Και νέες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Και νέες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Το δικαστικό μας σύστημα, που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από παθογένειες και δυσλειτουργίες, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τις δημόσιες καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος ενέπλεξε έως και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η προκάλεσε αίσθηση, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε δημόσια συμβεί κάτι ανάλογο. Τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία, ο οποίος έχει δικαστικές εκκρεμότητες, αναμένεται να διερευνηθούν αρμοδίως από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, αφού ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε και κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η πρόεδρος έκανε λόγο για «αθλιότητες», αναφερόμενη στις καταγγελίες, ενώ στην αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρατίθενται λεπτομέρειες για τα περί απόπειρας δωροδοκίας που ο κ. Βγενόπουλος διατείνεται ότι υπήρξε αποδέκτης. Η αναφορά, η οποία αρχικά κατατέθηκε στην Πρωτοδικών Αθηνών, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, λόγω της κορυφαίας θέσης στη δικαστική ιεραρχία της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου και αναμένεται η έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που έχει κατά νόμο αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, αναμένει τις ενέργειες της Δικαιοσύνης και μελετά το όλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, δικαστές και εισαγγελείς εμφανίζονται βαθύτατα προβληματισμένοι για τις συνέπειες που έχουν –και θα έχουν– για τη δικαιοσύνη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό, τα όσα ελέχθησαν. Προβληματισμένοι είναι και οι ανώτατοι δικαστές στον Αρειο Πάγο, ενώ η ίδια η πρόεδρος, Βασιλική Θάνου, διαμηνύει προς όλους πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση