Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια
Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια

Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια

Μια «σοφών», που θα μελετήσει τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν την τελευταία πενταετία, φαίνεται ότι θα προκύψει ως καρπός σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.

Με επιστολή που απηύθυνε προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή νσταντοπούλου και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την άποψη ότι η εξεταστική για τα Μνημόνια, η συγκρότηση της οποίας θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, δεν μπορεί να ελέγξει τα των πολιτικών που ασκήθηκαν την τελευταία πενταετία στη χ και θα προκαλέσει στην πολιτική ζωή. Ετσι, προτείνει τη σύσταση επιτροπής διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων, που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως π.χ. τον καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, η οποία θα μελετήσει τις αδυναμίες των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν το διάστημα αυτό.

Ο , απαντώντας στην «αγαπητή Ντόρα», όπως προσφωνεί την κ. Μπακογιάννη, υπεραμύνεται της επιλογής για σύσταση Εξεταστικής, αποδέχεται, ωστόσο, και την παράλληλη σύσταση της επιτροπής «σοφών». Από την πλευρά της Ν.Δ. αναφέρθηκε ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση