Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια
Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια

Και Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια

Μι «σοφών», που θ μελετήσει τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν την τελευταία πενταετία, φαίνεται ότι θα προκύψει ως καρπός σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.

Με επιστολή που απηύθυνε προς την πρόεδρο της ς Ζωή Κωνσταντοπούλου και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την άποψη ότι η εξεταστική για τα , η συγκρότηση της οποίας θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη , δεν μπορεί να ελέγξει τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκήθηκαν την τελευταία πενταετία στη χώρα και θα προκαλέσει ένταση στην . Ετσι, προτείνει τη σύσταση επιτροπής διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων, που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως π.χ. τον καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, η οποία θα μελετήσει τις αδυναμίες των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν το διάστημα αυτό.

Ο , απαντώντας στην «αγαπητή Ντόρα», όπως προσφωνεί την κ. Μπακογιάννη, υπεραμύνεται της επιλογής για σύσταση Εξεταστικής, αποδέχεται, ωστόσο, και την παράλληλη σύσταση της επιτροπής «σοφών». Από την πλευρά της Ν.Δ. αναφέρθηκε ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση