Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ατμόσφαιρα κομματικών αρρυθμιών, επειγόντων κοινοβουλευτικών διαδικασιών και σχεδιασμών για κάθε ενδεχόμενο, αρχίζει ένα δραματικό πενθήμερο για τη χώρα, την και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι την προσεχή Δευτέρα το αργότερο η με τους πιστωτές θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο προκειμένου να πληρωθεί το ΔΝΤ, αλλά σε περίπτωση που η έχει και χάσει τη δεδηλωμένη, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Ο χρονικός ορίζοντας της Δευτέρας επιβάλλεται και από το γεγονός ότι θα πρέπει να προλάβουν να εγκρίνουν τη και τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς πολλά κλείνουν στις 30 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης διαμορφώνει με βασικούς συνερ του το βασικό επικοινωνιακό, κοινοβουλευτικό και πολιτικό πλαίσιο για να επικρατήσει η πολιτική του, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχει η απειλή της καταψήφισης. Αμέσως μετά την του από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ είχε συν για την ακολουθητέα τακτική με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και τον γραμματέα της Κ.Ο. Χρήστο Μαντά. Πρώτος βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η ΕΚΤ να αυξήσει το ποσό των εντόκων γραμματίων, ώστε να αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Δεύτερος στόχος είναι να έχει διαχειρίσιμες απώλειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. ια τον λόγο αυτό, μελετά ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει ένα νέο πρόγραμμα για το εσωτερικό της χώρας, για να πείσει την Κ.Ο. να υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση