Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ατμόσφαιρα κομματικών αρρυθμιών, επειγόντων κοινοβουλευτικών διαδικασιών και σχεδιασμών για κάθε ενδεχόμενο, αρχίζει ένα δραματικό πενθήμερο για τη χώρα, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι την προσεχή Δευτέρα το αργότερο η με τους πιστωτές θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο προκειμένου να πληρωθεί το ΔΝΤ, αλλά σε περίπτωση που η κυβέρνηση έχει διαρροές και χάσει τη δεδηλωμένη, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Ο χρονικός ορίζοντας της Δευτέρας επιβάλλεται και από το γεγονός ότι θα πρέπει να προλάβουν να εγκρίνουν τη και τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς πολλά κλείνουν στις 30 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης ς διαμορφώνει με βασικούς συνεργάτες του το βασικό επικοινωνιακό, κοινοβουλευτικό και πολιτικό πλαίσιο για να επικρατήσει η πολιτική του, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχει η της καταψήφισης. Αμέσως μετά την του από τις , ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ είχε συν για την ακολουθητέα τακτική με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και τον γραμματέα της Κ.Ο. Χρήστο Μαντά. Πρώτος βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η να αυξήσει το ποσό των εντόκων γραμματίων, ώστε να αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Δεύτερος στόχος είναι να έχει διαχειρίσιμες απώλειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό, μελετά ένα δράσης που θα περιλαμβάνει ένα νέο για το εσωτερικό της χώρας, για να πείσει την Κ.Ο. να υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση