Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κατρούγκαλος: «Λογιστικό» επίδομα προκειμένου να μην επιστραφεί το ΕΚΑΣ
Κατρούγκαλος: «Λογιστικό» επίδομα προκειμένου να μην επιστραφεί το ΕΚΑΣ

Κατρούγκαλος: «Λογιστικό» επίδομα προκειμένου να μην επιστραφεί το ΕΚΑΣ

Επίδομ που θ χορηγηθεί στους δικαιούχους του λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα, προκειμένου να συμψηφιστεί με τα ποσά που θα καλούνταν να επιστρέψουν για το , είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του Ε, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, είπε μιλώντας στο του ΣΚΑΙ.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου», διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας.

«Η κατάργηση του Ε είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Ιούλιο με τους ψήφους της αολίτευσης. Δεν είναι αριστερό αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα - και αυτό κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με τις offshore εταιρείες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση