Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».
Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδ κι η έχουν ένα κοινό, καλύτερο μέλλον, εξέφρασε ο αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος , μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

“Δεν πιστεύω ότι η θα αρνηθεί τον εαυτό της. Για αυτό δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί την Ελλάδα” είπε ο αναπληρωτής .

Σχετικά, ο κ. επικαλέστηκε σειρά δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, που θέλουν το μέλλον της Ευρώπης να βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, υπενθύμισε την ρήση των επιχειρηματιών ότι «η κρίση είναι το άλλο όνομα της ευκαιρίας» και εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι, με δύο διαφορετικά οράματα για το μέλλον της: “Θα συνεχίσουμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη με ισονομία, ή θα αρκεστούμε σε μια οικονομική εκδοχή της Ευρώπης;”.

“Ο τρόπος που η Ευρώπη θα χειριστεί την κρίση της Ελλάδας, θα καθορίσει και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης” σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές (…) Η λιτότητα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν. Το δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας. Εάν δείτε τα ελλείμματα των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, αντιστοιχούν περίπου στα πλεονάσματα που παρουσιάζουν οι χώρες στην της Ευρώπης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση