Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».
Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Την πεποίθησή του πως η κι η Ευρώπη έχουν έν κοινό, καλύτερο μέλλον, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος , μιλώντας σήμερα σε του Economist, που πραγματοποιείται σε αθηναϊκό .

“Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί τον εαυτό της. Για αυτό δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί την ” είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά, ο κ. επικαλέστηκε σειρά δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, που θέλουν το μέλλον της Ευρώπης να βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, υπενθύμισε την ρήση των επιχειρηματιών ότι «η είναι το άλλο όνομα της ευκαιρίας» και εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι, με δύο διαφορετικά οράματα για το μέλλον της: “Θα συνεχίσουμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη με ισονομία, ή θα αρκεστούμε σε μια οικονομική εκδοχή της Ευρώπης;”.

“Ο τρόπος που η Ευρώπη θα χειριστεί την της Ελλάδας, θα καθορίσει και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης” σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές (…) Η λιτότητα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν. Το χρέος δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας. Εάν δείτε τα ελλείμματα των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, αντιστοιχούν περίπου στα πλεονάσματα που παρουσιάζουν οι χώρες στην καρδιά της Ευρώπης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση