Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».
Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Κατρούγκαλος: «Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες».

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ένα κοινό, καλύτερο , εξέφρασε ο αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του , που πραγματοποιείται σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

“Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί τον εαυτό της. Για αυτό δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί την Ελλάδα” είπε ο αναπληρωτής .

Σχετικά, ο κ. Κατρούγκαλος επικαλέστηκε σειρά δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, που θέλουν το της Ευρώπης να βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, υπενθύμισε την ρήση των επιχειρηματιών ότι «η είναι το άλλο όνομα της ευκαιρίας» και εκτίμησε πως η βρίσκεται σε σταυροδρόμι, με δύο διαφορετικά οράματα για το μέλλον της: “Θα συνεχίσουμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη με ισονομία, ή θα αρκεστούμε σε μια οικονομική εκδοχή της Ευρώπης;”.

“Ο τρόπος που η Ευρώπη θα χειριστεί την της Ελλάδας, θα καθορίσει και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης” σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου , δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές (…) Η λιτότητα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν. Το χρέος δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας. Εάν δείτε τα ελλείμματα των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, αντιστοιχούν περίπου στα πλεονάσματα που παρουσιάζουν οι χώρες στην καρδιά της Ευρώπης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ … - https://t.co/Ekbfs8BdT6 -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας - https://t.co/imhtkFHkrF -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο διαδικτυακό Forum για τον Τουρισμό New Deal Europe 2021 - https://t.co/vNHhnTDzVd -

"Αλιεύοντας" την είδηση