Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Καθορίστηκαν οι όροι για την απόκτηση άδειας χειριστή drone
Καθορίστηκαν οι όροι για την απόκτηση άδειας χειριστή drone

Καθορίστηκαν οι όροι για την απόκτηση άδειας χειριστή drone

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone καθορίζει με ΦΕΚ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκος.

Για την απόκτηση άδειας χειριστή , τα γνωστά , ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να επιτύχει στη θεωρητική εξέταση αλλά και στην (περιλαμβάνει την έως και 4 απο/προσγειώσεων), να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών και πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ. Η άδεια έχει ισχύ τρία χρόνια και για την ανανέωσή της απαιτούνται τουλάχιστον δέκα ώρες ς με drone. Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος επαναλαμβάνει τις πρακτικές . Οι θεωρητικές περιλαμβάνουν ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών και πρέπει το 75% των απαντήσεων να είναι σωστό.

Σε περίπτωση αποτυχίας της ς εξέτασης, ο υποψήφιος μπορεί να την επαναλάβει ύστερα από δέκα ημέρες, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον ώρες στο πεδίο που απέτυχε. Εάν ο κάτοχος άδειας χειριστή drone εμπλακεί σε ατύχημα και δεν κατέχει πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ, ανακαλείται η άδειά του. Επίσης αυτή ανακαλείται κατόπιν αιτιολογημένης ς του διοικητή της ΥΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση