Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνακροάσεις στα τηλέφωνα του ΚΚΕ
Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνακροάσεις στα τηλέφωνα του ΚΚΕ

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνακροάσεις στα τηλέφωνα του ΚΚΕ

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημόσια καταγγελία εκ μέρους του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας και Ποταμιού.

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από την πλευρά του ΚΚΕ

Η έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των μελών ανέδειξε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για επανειλημμένες οχλήσεις στο του Περισσού, που αφορούν συνακροάσεις και πιθανόν παρακολούθηση των συνομιλιών των στελεχών του κόμματος. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι υπάρχουν «συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού», οι οποίες κατά τον Περισσό, «προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”».

Πρακτικά, αυτό που σημειώνει το ΚΚΕ είναι ότι η παρέμβαση του «τρίτου κέντρου» είχε ως αποτέλεσμα από τα τηλέφωνα του Περισσού να ακούγονται οι γραμμές του Ποταμιού, της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, ενώ στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε , την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ, τονίζουν κυβέρνηση και ΝΔ

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους», σημειώνει ακόμη και καταλήγει: «Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο επίσης για «πολύ σοβαρή καταγγελία, επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη». Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση», τονίζοντας ότι είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «ο της ΚΕ του κόμματος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει, τονίζοντας ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

: Δεν έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία

Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ο τεχνικός συνεχίζεται, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ για οχλήσεις στο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός συνεχίζεται».

«Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», προστίθεται ακόμη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση