Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Κατάθεση Φαλσιανί σε Ελληνες εισαγγελείς στο Παρίσι
Κατάθεση Φαλσιανί σε Ελληνες εισαγγελείς στο Παρίσι

Κατάθεση Φαλσιανί σε Ελληνες εισαγγελείς στο Παρίσι

Σημαντικά στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος αποκόμισαν σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί που βρέθηκαν στο για να εξετάσουν από κοντά τον Εμβρέ Φαλτσιανί που είχε υποκλέψει ως υπάλληλός της αρχεία με στοιχεία πελατών της ελβετικής τράπεζας HSBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο των εισαγγελέων μετέβη στην γαλλική πρωτεύουσα σε ένα ραντεβού που είχε κλειστεί από ημέρες προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για το παρασκήνιο αλλά και τις υπόγειες διεργαςίες που καθόρισαν πολλές καταθέσεις στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, η οποία αποτελεί την ελληνική εκδοχή των στοιχείων που υπέκλεψε ο Φαλτσιανί από την ελβετική τράπεζα.

Εγκυρες πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο για αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να καταστεί εφικτό από ποινικής πλευράς η διερεύνηση καταγγελιών για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή συγκεκριμένων προςώπων που ξέπλεναν και για λογαριασμό ενδεχομένως πολιτικών προςώπων.

Η αφορμή για την έρευνα των ελλήνων εισαγγελέων στάθηκε η διαβίβαση σχετικών καταγγελιών που είχαν φθάσει εις χείρας του σημερινού υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοςύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι εν λόγω καταγγελίες έκαναν λόγο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από πρόσωπα που ελέγχονται για καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ οι οποίες και ερευνώνται  από την Εισαγγελία της Αθήνας και με εντολή του προίσταμένου της κ. Ηλία Ζαγοραίου.

Πάντως, η Φαλτσιανί η οποία όπως είναι φυσικό αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον πρόκειται να αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα και συγκεκριμένα στοιχεία για το παρασκήνιο πολλών καταθετών η άλλως για τον εντοπισμό των πραγματικών καταθετών της πολυσυζητημένης λίστας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση