Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Εν νμονή έναρξης της προγραμματισμένης συζήτησης στην Ολομέλεια (σ.σ. για την πρόταση εξεταστικής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για διερεύνηση της ς της οικονομίας, της προσφυγής της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, της ανάγκης υπογραφής Δανειακών Συμβάσεων και της επικαιρος αυτών, συνδεδεμένων με «Μνημόνια». Πρόκειται για πρότασης ς από το 1981 και μετά, μέχρι, δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015.

Δηλαδή, από την εποχή που άρχισε να διογκώνεται το χρέος, και να παραλύει ο παραγωγικός ιστός της χώρας», αναφέρει η πρόταση που υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τους κκ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Στο κείμενο γίνεται μνεία και στην πρόταση εξεταστικής που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2010, πρόταση εξεταστικής για την των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων και γι΄ αυτό τονίζεται ότι για την περίοδο 1981 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 ισχύει πλήρως εκείνη η πρόταση.

Για την περίοδο μετά τον Ιανουάριο του 2010 η ΝΔ θυμίζει ότι «τον Μάιο του 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στην υπογραφή της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και του Μνημονίου Κατανόησης», ακολούθησε η 2η Δανειακή Σύμβαση-Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Μάρτιο του 2012 και στη συνέχεια η 1η Τροπο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Δεκέμβριο του 2012, η 2η Τροποποίηση το Δεκέμβριο του 2014, όταν και η προηγούμενη ζήτησε επέκταση της Σύμβασης για τους 2 πρώτους μήνες του 2015 και η 3η Τροποποιητική το Φεβρουάριο του 2015, «όταν και η ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε την επέκταση της Σύμβασης για άλλους 4 μήνες μέσα στο 2015».

Ειδικά για την 3η Τροποποίηση, η ΝΔ αναφέρει ότι «με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου περιελήφθη και ένας πρόσθετος δυσμενής όρος: η επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ομολόγων ύψους 10,9 δις ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η ΝΔ ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει για την πρότασή της και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει, πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της «μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του Μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή Κυβέρνηση ως Ιουνίου.

Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση, όπως και αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που προτείνει η Κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση