Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητά η Λαϊκή Ενότητα
Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητά η Λαϊκή Ενότητα

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητά η Λαϊκή Ενότητα

Αφορμή για τη δημόσια ανακοίνωση της πρότασης του προέδρου της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη για την άμεση σύγκληση της Βουλής με σκοπό να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας για κατάργηση στον εκλογικό νόμο, στάθηκε η αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού στην πρόσκληση του κ. Λαφαζάνη για συνάντηση στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλεται στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας». Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνει άμεσα δημοσίως την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ζητείται «να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής».

«Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 26 επιβάτες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο - https://t.co/yurxbomC0C -

  • Οδηγούσε μεθυσμένος - https://t.co/JuHSs2zeHi -

  • Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής - https://t.co/cTLytUnRgg -

"Αλιεύοντας" την είδηση