Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών
Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών

Κοινοβουλευτική ήττα, μικρής εμβέλειας αλλά μεγάλης συμβολικής σημασίας κατά την παρούσα κρισιμότατη συγκυρία, υπέστη νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα η κυβέρνηση: οι συγκυβερνώντες καταψήφισαν στις αρμόδιες Επιτροπές άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών το οποίο συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο με δέσμη προαπαιτούμενων, με αποτέλεσμα να μην εισαχθεί το απόγευμα στην Ολομέλεια, καθώς καταψηφίστηκε και από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με από το οικονομικό επιτελείο, το επίμαχο άρθρο ήταν μεταξύ των προαπαιτουμένων, καθώς το εμπεριείχε η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο καθώς μέρος της κυβερνώσας πλειοψηφίας δεν εμφανίζεται στην πράξη να λέει έστω συγκυριακά «ναι σε όλα τα προαπαιτούμενα». Ενόψει μείζονος σημασίας νομοθετημάτων, με επίσης δύσκολα προαπαιτούμενα, η ρευστότητα αυτή όπως παρατηρείται εντός Κοινοβουλίου, σε συνδυασμό με σειρά άλλων μεγάλων ή μικρότερων προβλημάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στρώνουν τον δρόμο έως τα ριστούγεννα για την με αγκάθια έως και με νάρκες. Η συνοχή της δικομματικής πλειοψηφίας θα δοκιμαστεί πολλές φορές, ελέχθη χαρακτηριστικά στου διαδρόμους της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εξ αυτών των αναμενόμενων σοβαρών δοκιμασιών, ίσως είναι και ζήτημα ωρών ή ελάχιστων ημερών να καταγραφεί: Οι εκκρεμότητες που σύμφωνα με τους εταίρους – πρέπει να κλείσουν οπωσδήποτε ενόψει της συνεδρίασης του που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, εκτιμάται ότι θα ενταχθούν είτε σε (ένα ακόμα) κατεπείγον που θα εισαχθεί προς ψήφιση το αργότερο το βράδυ της Κυριακής, είτε σε μια «τροπολογία» που ενδεχομένως θα κατατεθεί προς ψήφιση αύριο κιόλας, ως «παράρτημα» στο πολυνομοσχέδιο που –χωρίς την διάταξη για την ζυθοποιΐα- εισάγεται απόψε στην Ολομέλεια με στόχο να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση