Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών
Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών

Κοινοβουλευτική ήττα, μικρής εμβέλειας αλλά μεγάλης συμβολικής σημασίας κατά την παρούσα κρισιμότατη συγκυρία, υπέστη νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα η : οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ καταψήφισαν στις αρμόδιες Επιτροπές άρθρο για τη φορολόγηση των Ελλήνων ζυθοποιών το οποίο συμπεριελήφθη στο πολυνομο με δέσμη προαπαιτούμενων, με αποτέλεσμα να μην εισαχθεί το απόγευμα στην Ολομέλεια, καθώς καταψηφίστηκε και από σύσσωμη την αολίτευση.

Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο, το επίμαχο άρθρο ήταν μεταξύ των προαπαιτουμένων, καθώς το εμπεριείχε η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο καθώς μέρος της κυβερνώσας πλειοψηφίας δεν εμφανίζεται στην πράξη να λέει έστω συγκυριακά «ναι σε όλα τα ». Ενόψει μείζονος σημασίας νομοθετημάτων, με επίσης δύσκολα , η αυτή όπως παρατηρείται εντός Κοινοβουλίου, σε συνδυασμό με σειρά άλλων μεγάλων ή μικρότερων προβλημάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στρώνουν τον δρόμο έως τα ριστούγεννα για την με αγκάθια έως και με νάρκες. Η συνοχή της δικομματικής πλειοψηφίας θα δοκιμαστεί πολλές φορές, ελέχθη χαρακτηριστικά στου διας της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εξ αυτών των αναμενόμενων σοβαρών δοκιμασιών, ίσως είναι και ζήτημα ωρών ή ελάχιστων ημερών να καταγραφεί: Οι εκκρεμότητες που σύμφωνα με τους εταίρους – δανειστές πρέπει να κλείσουν οπωσδήποτε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, εκτιμάται ότι θα ενταχθούν είτε σε (ένα ακόμα) κατεπείγον νομο που θα εισαχθεί προς ψήφιση το αργότερο το βράδυ της Κυριακής, είτε σε μια «» που ενδεχομένως θα κατατεθεί προς ψήφιση αύριο κιόλας, ως «παράρτημα» στο πολυνομοσχέδιο που –χωρίς την διάταξη για την ζυθοποιΐα- εισάγεται απόψε στην Ολομέλεια με στόχο να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση