Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική βία στις Σκουριές
Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική  βία στις Σκουριές

Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική βία στις Σκουριές

Γι απαράδεκτη  ιη καταστολή στις Σκουριές, κάνουν λόγο οι Οικολόγοι-Πράσινοι και χαρακτηρίζουν επείγουσα την ανάγκη οριστικής λύσης, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν απερίφραστα τα ια γεγονότα που έλαβαν τόπο στις Σκουριές, όπου τα ΜΑΤ έδρασαν σε συν με εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια το κίνημα ενάντια στην επένδυση θα πρέπει να έχει απέναντι του μία κυβέρνηση που όχι μόνο θα είναι σε θέση να ακούσει ουσιαστικά τα αιτήματά του, αλλά και να προωθήσει άμεσα και ξεκάθαρα τις απαραίτητες λύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί και προεκλογικά. “Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση ο αστ. διευθυντής ς και ο επικεφαλής αξιωματικός της χθεσινής επιχείρησης, είναι απαράδεκτος, καταδικαστέος και θα πρέπει να τους καταλογιστούν ευθύνες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν κεφαλαιώδους σημασίας την επανεξέταση της καταλληλότητας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία, παρά το μεγάλο όγκο της, δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και υποβαθμίζει συστηματικά τις επιπτώσεις του έργου στη χλωρίδα, την και τα υδατικά αποθέματα.”

Παράλληλα με την επανεξέταση της ΜΠΕ και τη νομοθέτηση της απαγόρευσης χρήσης κυανίου, προτείνεται το άνοιγμα διαδικασίας ριζικής αναθεώρησης του Μεταλλευτικού Κώδικα, ο οποίος έχει μείνει αμετάβλητος από την εποχή της δικτατορίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Περιμέναμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορετική αντιμετώπιση τέτοιου είδους διαμαρτυριών, με περισσότερο δι και αποτροπή ιδιωτικών πουκισμών. Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν το αυτονόητο: μια αμερόληπτη προσέγγιση του θέματος και την εξασφάλιση της υπεράσπισης του υ συμφέροντος και της προστασίας του τος».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση