Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική βία στις Σκουριές
Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική  βία στις Σκουριές

Καταγγελία Οικολόγων για αστυνομική βία στις Σκουριές

Για απαράδεκτη  βίαιη καταστολή στις Σκουριές, κάνουν λόγο οι -Πράσινοι και χαρακτηρίζουν επείγουσα την ανάγκη οριστικής λύσης, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Πράσινοι καταδικάζουν απερίφραστα τα βίαια γεγονότα που έλαβαν τόπο στις Σκουριές, όπου τα ΜΑΤ έδρασαν σε συνεργασία με εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια το κίνημα ενάντια στην επένδυση θα πρέπει να έχει απέναντι του μία που όχι μόνο θα είναι σε θέση να ακούσει ουσιαστικά τα αιτήματά του, αλλά και να προωθήσει άμεσα και ξεκάθαρα τις απαραίτητες λύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί και προεκλογικά. “Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση ο αστ. διευθυντής Χαλκιδικής και ο επικεφαλής αξιωματικός της χθεσινής επιχείρησης, είναι απαράδεκτος, καταδικαστέος και θα πρέπει να τους καταλογιστούν ευθύνες. Οι Πράσινοι θεωρούν κεφαλαιώδους σημασίας την επανεξέταση της καταλληλότητας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία, παρά το μεγάλο όγκο της, δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και υποβαθμίζει συστηματικά τις επιπτώσεις του έργου στη χλωρίδα, την πανίδα και τα υδατικά αποθέματα.”

Παράλληλα με την επανεξέταση της ΜΠΕ και τη νομοθέτηση της απαγόρευσης χρήσης κυανίου, προτείνεται το άνοιγμα διαδικασίας ριζικής αναθεώρησης του Μεταλλευτικού Κώδικα, ο οποίος έχει μείνει αμετάβλητος από την εποχή της δικτατορίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Περιμέναμε από την ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορετική αντιμετώπιση τέτοιου είδους διαμαρτυριών, με περισσότερο διάλογο και ιδιωτικών τραμπουκισμών. Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν το αυτονόητο: μια αμερόληπτη προσέγγιση του θέματος και την εξασφάλιση της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση