Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Κατά της ρύθμισης για βαρέα οχήματα
Κατά της ρύθμισης για βαρέα οχήματα

Κατά της ρύθμισης για βαρέα οχήματα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαγόρευση κίνησης βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και στην παλαιά εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής διοδίων.

Στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών προστέθηκαν και εκείνοι των τουριστικών λεωφορείων, ενώ αντίθετοι στη ρύθμιση είναι και οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση αυτοκινητιστών στην παλαιά εθνική οδό. Το υπουργείο πάντως δηλώνει ότι εμμένει στην απόφασή του, την οποία όπως υποστηρίζει έχει ζητήσει πλήθος θιγόμενων από την κίνηση βαρέων οχημάτων σε παράπλευρες οδούς.
Χθες παρενέβη και η Γενική Πανελλαδική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ). Με επιστολή της στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, υποστηρίζει ότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι γραφειοκρατική: «Είναι αδύνατον για οποιαδήποτε επιχείρηση τουριστικών λεωφορείων να λειτουργήσει μόνο αφού θεωρήσει το συμφωνητικό μίσθωσης σε κάποια , προκειμένου να αναχωρήσει το οποιοδήποτε τουριστικό της οπουδήποτε στη χώρα. Πόσο μάλλον αν το κάθε τουριστικό εξυπηρετεί ημερησίως πολλαπλά γκρουπ διαφορετικών πελατών που είναι και ο κανόνας. Τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων που εκτελούν τα τουριστικά λεωφορεία χαρακτηρίζονται από ευελιξία και από αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή είτε για λόγους ανωτέρας φύσεως είτε λόγω απαιτήσεων του πελάτη. Η συγκεκριμένη αναιρεί πλήρως την ευελιξία αυτή και παρεμποδίζει ουσιαστικά τη λειτουργία των οδικών επιβατικών μεταφορών στον τουρισμό», αναφέρουν.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών στο παλαιό . «Οταν η περιοχή μας “έχασε” την εθνική οδό, λόγω της κατασκευής του νέου τμήματος, όλες οι επιχειρήσεις στην παλαιά εθνική οδό έπρεπε να αναζητήσουμε έναν τρόπο να επιβιώσουμε», λέει ο κ. Παναγιώτης Τζούνης, ιδιοκτήτης του σταθμού εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών «222» στη . «Ετσι λοιπόν εστιάσαμε στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών οδηγών, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες και τις τιμές στις ανάγκες τους. Η απαγόρευση κίνησης των βαρέων οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό θα είναι η ταφόπλακά μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση