Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καραμανλής σε Τσίπρα: «Ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις»
Καραμανλής σε Τσίπρα: «Ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις»

Καραμανλής σε Τσίπρα: «Ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις»

Τηλεφωνική του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του Ιουλίου, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επιβεβαιώνει το περιβάλλον του πρώην Προέδρου της έας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η συνομιλία των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή ενόψει της μετάβασης του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες , ο πρώην Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προτάξει το εθνικό συμφέρον και του επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χς. Οι ίδιες , κοντά στον κ. Καραμανλή, διέψευδαν την ύπαρξη άλλων επαφών.

Η αποκάλυψη έρχεται στον απόηχο ενός κύκλου σεναρίων, πληροφοριών αλλά και δημόσιων δηλώσεων από στελέχη που φέρονται να συνομιλούν με τον κ. Κ. Καραμανλή και έφεραν τον πρώην Πρωθυπουργό να έχει «ανοικτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτές οι πληροφορίες, μάλιστα, «βάρυναν» στην εν εξελίξει εσωκομματική εκλογική διαδικασία της .Δ., αποτελώντας πεδίο ααράθεσης μεταξύ των υποψηφίων, σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να έχει το κόμμα απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα και στο ενδεχόμενο να ζητηθεί στήριξη ή συνεννόηση για την υλοποίηση των δύσκολων μέτρων που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο.

Ο ίδιος ο κ. , πάντως, φέρεται να διατυπώνει σε συνομιλητές του έντονη κριτική για τις κινήσεις του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά και να σημειώνει ότι η δεν θα πρέπει να ψηφίσει μέτρα, όπως πχ το , ή να παράσχει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση, εφόσον η τελευταία απωλέσει τη δεδηλωμένη, ειδικά από τι στιγμή που αυτή μπορεί να αναζητηθεί στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπό την έννοια αυτή, δεν είναι τυχαίο το σχόλιο συνεργατών του κ. Καραμανλή ότι οι απόψεις που εξέφρασε, χθες, ο κ. Θοδ. Ρουσόπουλος περί των «ηγετικών ικανοτήτων» του κ. Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζονται ως προσωπικές θέσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση