Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Καμμένος: Μετά τις 3 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση για την αναβάθμιση των F16
Καμμένος: Μετά τις 3 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση για την αναβάθμιση των F16

Καμμένος: Μετά τις 3 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση για την αναβάθμιση των F16

Ουδεμία συμφωνία υπάρχει μεταξύ και Ελλάδας για την αναβάθμιση των F16 της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκαθάρισε, από τη Βουλή, ο υπουργός ς ‘Αμυνας, ο οποίος προσδιόρισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα μετά τις 3 οεμβρίου, οπότε θα έρθει η απαντητική επιστολή της αμερικανικής πλευράς και επανέλαβε ότι η Ελλάδα διαθέτει για το πρόγραμμα αυτό 1,1 δισ. δολάρια.

Ο κ. , αναφέρθηκε στο θέμα, το οποίο έθεσαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Aφού τόνισε πως ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία «δεν πήγαμε στην για να κάνουμε deal για τα F16», διευκρίνισε πως για το θέμα των αεροσκαφών ισχύει ότι έχει ειπωθεί στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής «και αυτό είναι το μόνο επίσημο».

Προσέθεσε πως όταν στις 3 οεμβρίου θα έρθει η επιστολή από την αμερικανική πλευρά – στην οποία θα αναφέρονται τιμές και ακριβής περιγραφή της αναβαθμίσεως που αφορά είτε τα F16 τύπου Block 50, τα F16 τύπου Block 52 plus και τα αεροσκάφη τα F16 τύπου Block 52 Plus Advance – θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή Εξοπλισμών θα γνωστοποιηθούν όλα τα κείμενα, τα οποία υπάρχουν και θα υπάρξει συναπόφαση όλων, με την εισήγηση των Επιτελείων.

«Αυτή θα είναι η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Καμία συμφωνία δεν έχει γίνει ούτε έχουμε μιλήσει κάτω από τα τραπέζια ούτε πρόκειται να κάνουμε κάτι εις βάρος της χς» είπε ο υπουργός ς ‘Αμυνας.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση