Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Καλοκαιρινός καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Καλοκαιρινός καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Καλοκαιρινός καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

του ιάννη Καλλιάνου

Παρασκευή & Σάββατο με 30°C, Κυριακή & με λίγες και 25-26°C.

Οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες όπως ακριβώς σας έχω ενημερώσει εδώ και αρκετά 24ωρα πρίν. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και μάλιστα θα αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 30°C το διήμερο Παρασκευή-Σαββάτου ειδικά στις ευπαθείς στη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. Σχετική θα επικρατήσει και στις περιοχές των Δωδεκανήσων, αφού κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 28°C.

Επίσης οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι ή το πολύ έως και μέτριας έντασης, με έως και τουλάχιστον την να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες εντάσεις των ανέμων, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονίσω ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Βόρεια Αφρική με τις επόμενες ημέρες να επικρατεί μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις σκόνης δεν θα είναι ανησυχητικές για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, γι' αυτούς δηλαδή που παρουσιάζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα ή ακόμη και για τους ηλικιωμέ.

Από το Σάββατο το βράδυ όμως έως και ανήμερα της Πρωτομαγιάς (Δευτέρα) διαφαίνεται μια σχετική αλλαγή στον καιρό. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας (4-5°C το πολύ) αλλά και οι πιθανές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν κυρίως τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Σε καμία περίπτωση οι βροχοπτώσεις αυτές δεν θα είναι γενικευμένες, θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής -κατά βάση- χρονικής διάρκειας. Επίσης διαφαίνεται ότι όσο πιο ορεινά βρίσκεστε στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα για να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες. Η πιθανότητα για να επηρεαστούν πεδινές η παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακή και Δευτέρα (Πρωτομαγιά) είναι σχεδόν αμελητέες.

Άρα λοιπόν, ας απολαύσουμε τις επόμενες ανοιξιάτικες έως και καλοκαιρινές ημέρες μέχρι και το Σάββατο και θα φτάσουμε και στο διήμερο Κυριακής και Δευτέρας, που όχι ότι θα καταστεί ιδιαιτέρως άστατος ο , αλλά τουλάχιστον δεν θα θυμίζει καλοκαίρι καθ'όλη τη διάρκεια του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση