Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις
Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις

Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις

Σε νοδική τροχιά βρίσκοντι οι μέχρι στιγμής κρατήσεις από βασικές ξένες αγορές για τη χώρα μας, σε ό,τι αφορά τη σεζόν του , γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους ξενοδόχους ότι μπορεί να εξελιχθεί θετικά η επόμενη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Στις θετικές παραμέτρους για την προσεχή χρονιά περιλαμβάνονται η κατ' αρχήν αύξηση κατά 800.000 του αριθμού των επιπλέον διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό προς την , η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η διολίσθηση του ευρώ έναντι άλλων βασικών νομισμάτων όπως το δολάριο και η στερλίνα.

Η τυχόν έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα αναγάγει σε κυρίαρχο τον παράγοντα της ασφάλειας για τις ταξιδιωτικές επιλογές. Η μπορεί να έχει κέρδη από κάποιες αγορές αλλά και απώλειες από άλλες εκτός Ευρώπης αγορές, που τοποθετούν τη χώρα σε μια ευρύτερη γεωγραφική ζώνη η οποία αποτελεί στόχο για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Παράλληλα, ζητούμενο αποτελεί η οικονομική και η σταθερότητα της χώρας ως καθοριστικός παράγων για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η μείωση της ανταγωνιστικότητας λόγω της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής και στην εστίαση. Τουριστικά προτα σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι προορισμοί που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ιάννη Ρέτσο, οι προοπτικές από τις περισσότερες βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό δείχνουν στην παρούσα φάση να είναι θετικές.

Αναλυτικά, από τη ερμανία φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση για τον ελληνικό προορισμό ενώ οι τουριστικοί οργανισμοί έχουν διευρύνει τις συν τους και έχουν αυξήσει τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και συνδέσεις για προορισμούς της χώρας. Πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική της ζήτησης από τη γερμανική τουριστική αγορά για τη χώρα μας θα εξαχθούν κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της ΙΤΒ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στο Βερολίνο. Σε σχέση με τη Βρετανία, δεύτερη βασικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ευνοεί ιδιαίτερα η ισχυροποίηση της στερλίνας έναντι του ευρώ. Εκτός απροόπτου ο αριθμός των αφίξεων των Βρετανών τουριστών θα κινηθεί ανοδικά σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων από τη γαλλική αγορά είναι νωρίς ακόμη να γίνουν, λόγω των πρόσφατων γεγονότων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Οδεύοντας προς την έναρξη της επόμενης σεζόν, εκτιμάται ότι οι Γάλλοι τουρίστες θα προτιμήσουν και το 2016 την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση