Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις
Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις

Καλή σεζόν για τον τουρισμό δείχνουν οι έως τώρα κρατήσεις

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι μέχρι στιγμής κρατήσεις από βασικές ξένες αγορές για τη χώρα μας, σε ό,τι αφορά τη σεζόν του 2016, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους ξενοδόχους ότι μπορεί να εξελιχθεί θετικά η επόμενη χρονιά για τον τουρισμό. Στις θετικές παραμέτρους για την προσεχή χρονιά περιλαμβάνονται η κατ’ αρχήν κατά 800.000 του αριθμού των επιπλέον διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η διολίσθηση του έναντι άλλων βασικών νομισμάτων όπως το δολάριο και η στερλίνα.

Η τυχόν έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα αναγάγει σε κυρίαρχο τον παράγοντα της ασφάλειας για τις ταξιδιωτικές επιλογές. Η Ελλάδα μπορεί να έχει κέρδη από κάποιες αγορές αλλά και απώλειες από άλλες εκτός Ευρώπης αγορές, που τοποθετούν τη χώρα σε μια ευρύτερη γεωγραφική ζώνη η οποία αποτελεί στόχο για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Παράλληλα, ζητούμενο αποτελεί η οικονομική και η πολιτική σταθερότητα της χώρας ως καθοριστικός παράγων για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η μείωση της ανταγωνιστικότητας λόγω της αύξησης των συντελεστών του στις υπηρεσίες διαμονής και στην εστίαση. Τουριστικά προβλήματα σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι προορισμοί που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσο, οι προοπτικές από τις περισσότερες βασικές αγορές για τον τουρισμό δείχνουν στην παρούσα φάση να είναι θετικές.

Αναλυτικά, από τη Γερμανία φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση για τον ελληνικό προορισμό ενώ οι τουριστικοί οργανισμοί έχουν διευρύνει τις συνεργασίες τους και έχουν αυξήσει τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και συνδέσεις για προορισμούς της χώρας. Πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική της ζήτησης από τη γερμανική τουριστική αγορά για τη χώρα μας θα εξαχθούν κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της ΙΤΒ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στο . Σε σχέση με τη , δεύτερη βασικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ευνοεί ιδιαίτερα η ισχυροποίηση της στερλίνας έναντι του . Εκτός απροόπτου ο αριθμός των αφίξεων των Βρετανών τουριστών θα κινηθεί ανοδικά σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων από τη γαλλική αγορά είναι νωρίς ακόμη να γίνουν, λόγω των πρόσφατων γεγονότων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο . Οδεύοντας προς την έναρξη της επόμενης σεζόν, εκτιμάται ότι οι Γάλλοι τουρίστες θα προτιμήσουν και το 2016 την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση