Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τα μέτρα που θα ισχύσουν σήμερα
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τα μέτρα που θα ισχύσουν σήμερα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τα μέτρα που θα ισχύσουν σήμερα

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική σήμερα Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα της ς «Μπάρμπαρα».

Πρώτα απ' όλα, με τηλεργασία θα εργαστούν οι στο Δημόσιο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί, και ότι ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ. δε θα πραγματοποιηθούν.

Σε αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου της ς Γιάννης Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση να υπάρξει δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις τους μετά τις δέκα το πρωί, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα δικαστήρια της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς), όπως επίσης και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς), Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Όσον αφορά στην Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Παράλληλα, αναβάλλονται οι αυριανές εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής, με απόφαση των πρυτανικών αρχών.

Χωρίς και delivery στη Βόρεια Αττική

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα σε: Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ' εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

  • Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στην Αττική, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.
  • Δεν θα λειτουργήσουν επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής και του Πειραιά.
  • Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα τη Δευτέρα, ενδεχομένως και την Τρίτη.
  • Στην , θα είναι κλειστά τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων.
  • Στη Λέσβο, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης και του δήμου Δυτικής Λέσβου.
  • Στην , κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων, καθώς επίσης και στον Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου.
  • Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα.
  • Στις Πρέσπες, θα είναι κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.
  • Μαγνησία/Βόλος: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Βόλου, ς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού.
  • Στον Δήμο Άργους Μυκηνών, κλειστές θα είναι οι εξής σχολικές μονάδες: Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σκοτεινής, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λιμνών
    Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λυρκείας, Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Προσύμνης.
  • Στο Ναύπλιο, τα σχολεία θα είναι κλειστά μόνο στην Τοπική Κοινότητα Αραχναίου.
  • Στην , τα σχολεία θα ανοίξουν αργότερα, συγκεκριμένα στις 09:15.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση