Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες
Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες

Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες

Κάλεσμα για σύμπραξη όλων όσων πιστεύουν ότι «ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών», απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σάββατο.

«Η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική, να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη. α γίνουμε ένα δυνατό ρεύμα μεταρς και εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη» και πως «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επι συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».

Ο κ. Σημίτης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει» και κάνοντας λόγο για «παραπλανητική σιωπή», φέρνοντας ως παράδειγμα το , ενώ υποστήριξε ότι παρότι η χώρα διανύει τον έβδομο χρόνο εντός ς, η έκβαση της παραμένει αβέβαιη. «Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι' αυτήν την εξέλιξη.  Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», επισήμανε.

«Αριστερή είναι η της αλήθειας και η που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», πρόσθεσε ακόμη και : «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση