Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κ.Μητσοτάκης: «Η Ν.Δ. χρειάζεται σήμερα μια δημιουργική ανανέωση»
Κ.Μητσοτάκης: «Η Ν.Δ. χρειάζεται σήμερα μια δημιουργική ανανέωση»

Κ.Μητσοτάκης: «Η Ν.Δ. χρειάζεται σήμερα μια δημιουργική ανανέωση»

Το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον της Ν.Δ., το οποίο στηρίζεται σε πέντε «α» ανανέωση, ανάπτυξη, αναδιάρθρωση του κράτους, αριστεία, αξιοπιστία, την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του όρου κεντροδεξιά παράταξη και δημιουργικής ανανέωσης ουσίας της Ν.Δ., αλλά και τον προβληματισμό του ως προς τους λόγους που οδήγησαν από το 2004 σε μία φθίνουσα πορεία της Ν.Δ με αποτέλεσμα την απώλεια του 60% της δύναμής της από το μέγιστο σημείο που είχε φτάσει, όπως αυτό καταγράφηκε στις τελευταίες εκλογές, αποτέλεσαν τα κεντρικά σημεία της αποψινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στον Έβρο.

Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ γιατί οι νεοδημοκράτες να στηρίξουν τη δική του υποψηφιότητα έναντι των τριών συνυποψηφίων του για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «η Ν.Δ. χρειάζεται σήμερα μια δημιουργική ανανέωση, για να ξεφύγει από τη στασιμότητα των τελευταίων ετών που μας οδήγησε σε δύο απανωτές εκλογικές ήττες από το ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα, το σχέδιο, το όραμα, τη διάθεση και τις ψυχικές αντοχές να οδηγήσω τη Ν.Δ. σ’ αυτή την εκλογική ανανέωση. Έχω το βιογραφικό και τις γνώσεις που θα μου επιτρέψουν, αυτή την εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση στη φοροκαταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορέσω να την εκφράσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εκπροσωπήσω τη χώρα στο εξωτερικό».

Ερωτηθείς, επίσης, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ενός προέδρου σ’ ένα κόμμα ιστορικό όπως η Ν.Δ. και αν τα υψηλά ποσοστά συσπείρωσης που παρουσίασε στις πρόσφατες εκλογές ήταν προσωπική επιτυχία του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «προφανώς και ο πρόεδρος είναι σημαντικός, αλλά εγώ δε φαντάζομαι σε καμία περίπτωση έναν πρόεδρο ο οποίος θα είναι ένας αυτοκράτορας, που θα διοικεί το κόμμα μόνο με τη δική του προσωπική αυλή. Θέλω ένα κόμμα πιο συμμετοχικό, θέλω ένα κόμμα στο οποίο η εσωκομματική δημοκρατία θα είναι απολύτως κατοχυρωμένη και ένα κόμμα που δεν θα ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη στο βαθμό που όλοι συμμεριζόμαστε τις ίδιες κεντρικές αξίες της Ν.Δ. Όλοι δώσαμε έναν αγώνα στις τελευταίες εκλογές, τον δώσαμε όλοι με πολύ καλή διάθεση, με ενότητα, πλην όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση