Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: «Κάθε ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας πρέπει να πιάνει τόπο»
Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:  «Κάθε ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας πρέπει να πιάνει τόπο»

Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: «Κάθε ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας πρέπει να πιάνει τόπο»

 

 

«Ήρθε η να μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα για την καταγραφή και κυρίως την αντιμετώπιση της φτώχειας και μάλιστα σε μια εποχή, που οι πόροι είναι περιορισμένοι, κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο», επισήμανε ο Ελλάδας (ΕΝΠΕ),περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» το συζητούμενο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016»

«Ο Μηχανισμός πρέπει να προχωρήσει γρήγορα», προέτρεψε ο της ΕΝΠΕ κι επανέλαβε την θέση του «όταν τα νομοσχέδια εισάγονται στη Βουλή, πρέπει να είναι έτοιμο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους για να εφαρμόζονται αμέσως κι όχι να χρειάζονται μήνες ή και χρόνια για να ετοιμαστούν οι υπουργικές αποφάσεις».

Ο ίδιος επαναβεβαίωσε τη βούληση των Περιφερειών «να συνεργαστούν παρ' ότι αναλαμβάνουν περισσότερες υποχρεώσεις χωρίς πόρους και το απαιτούμενο προσωπικό. Πάνω από δύο χρόνια συνεργαζόμαστε στο θέμα της εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας, ενώσαμε τις δυνάμεις και τους πόρους μας, συμβάλλαμε στη διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας των προνοιακών δομών των Δήμων μέσω των κονδυλίων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η συνεργασία πρέπει, όμως, να έχει ταχύτητα», σημείωσε κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα στελέχωσης των Περιφερειών με προσωπικό.

Με αφορμή τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων σ' αυτά, ο της ΕΝΠΕ αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας:

«Για να έχουμε ασφαλιστικά , πρέπει να έχουμε ασφαλισμένους εργαζόμενους, πρέπει να έχουμε δουλειές, πρέπει να έχουμε , πρέπει να έχουμε περιβάλλον παραγωγής. Συνεπώς, τί πρέπει να κάνουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα; Να δημιουργήσουμε περιβάλλον παραγωγής.

Δεν θεωρώ σωστό και αποτελεσματικό να γίνονται κινήσεις ανας της φτώχειας. Ορθό είναι να υπάρξει παραγωγή στη χ μας ώστε να υπάρχουν εργαζόμενοι και όχι να μεγαλώνει η «μαύρη εργασία». Γιατί, σήμερα, μ' αυτή τη δυσμενή σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων, ποιος πιστεύει στην προοπτική του ασφαλιστικού συστήματος; Άρα, πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην παραγωγή, την εργασία και υπό το πρίσμα αυτό είναι εύλογες οι ανησυχίες των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων στα ασφαλιστικά ταμεία».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση