Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Κ. Αγοραστός: «Απευθείας σύνδεση και χρηματοδότηση των Περιφερειών από την ΕΕ και όχι με bypass μέσω των εθνικών κρατών»
Κ. Αγοραστός: «Απευθείας σύνδεση και χρηματοδότηση των Περιφερειών από την ΕΕ και όχι με bypass μέσω των εθνικών κρατών»

Κ. Αγοραστός: «Απευθείας σύνδεση και χρηματοδότηση των Περιφερειών από την ΕΕ και όχι με bypass μέσω των εθνικών κρατών»

Υπέρ της απευθείας σύνδεσης και χρηματοδότησης των Περιφερειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι με bypass μέσω των κρατών μελών «που διαφοροποιεί πολλές φορές και αλλοιώνει το θετικό του αποτελέσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικής πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

«Αυτό το μήνυμα πρέπει να το στείλουμε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ» προέτρεψε ο Κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε αναγκαία την ενίσχυση των Περιφερειών γιατί, όπως είπε, «οι Περιφέρειες στην ΕΕ είναι διαφορετικών ταχυτήτων και δυνατοτήτων βάσει των αρμοδιοτήτων και του βαθμού ελευθερίας που τους δίνει η κυβέρνηση κάθε χώρας».

Στην παρέμβαση του ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της κοινής φορολογικής πολιτικής της ΕΕ καθώς, όπως σημείωσε, «το φορολογικό dumping δημιουργεί προβλήματα μεταφοράς του πλούτου από χώρα σε χώρα. Χρειαζόμαστε αύξηση του πλούτου κι όχι μεταφορά του από χώρα σε χώρα ούτως που δημιουργεί και κόστος ανισότητας».

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε αναγκαίο να δοθεί βαρύτητα στην πολιτική ασφάλειας γιατί, όπως ανέφερε, «οι περισσότεροι λαοί για τρεις κυρίως λόγους θέλουν την Ευρώπη: τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την προοπτική. Και αυτή τη στιγμή έχουμε σοβαρό πρόβλημα, ενώ ανακύπτει ξανά το προσφυγικό- μεταναστευτικό», προειδοποίησε.

«Η Ευρώπη είναι μία, όλοι την θέλουν και άσχετα αν οι ευρωσκεπτικιστές θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη, όλοι πιστεύουν σ’ αυτή και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε με ρεαλιστικό και επεξηγηματικό, συγχρονισμένο και εκσυγχρονισμένο σχέδιο για την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κ. Αγοραστός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη με ναρκωτικά χάπια - https://t.co/dfjeVubdLK -

  • Αυτοκτόνησε 61χρονος στη Ζαγορά - https://t.co/ZnalQAwsKK -

  • Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας - https://t.co/XPypqBZnSY -

"Αλιεύοντας" την είδηση