Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής
Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες με παρέμβαση Βούτση

Τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής παραβίασε η αντιεξουσιαστική ομάδα του «Ρουβίκωνα» με αίτημα για αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα εισήλθαν στον, φυλασσόμενο κατά τα λοιπά, προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου και ανήρτησαν πανό και πέταξαν φυλα.

Περιπολικά της αστυνομίας περικύκλωσαν λίγη μετά τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας με στόχο την προσ τους. Παρά το γεγονός ότι αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τη να γίνουν προσαγωγές, τελικά άλλαξαν τα .

Μετά απο επικοινωνία του προέδρου της Βουλής, καθώς το συμβάν έλαβε χ σε χώρο της δικαιοδόσίας του, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, κρατήθηκαν απλά τα στοιχεία των μελών και αφέθηκαν, με εντολή του κ. Βούτση, ελεύθεροι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του Ρουβίκωνα εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Το ίδιο είχε συμβεί και τον Απρίλιο του 2015 και, πάλι, με αίτημα την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, τότε, είχαν φτάσει μέχρι το περιστύλιο και είχαν επιδεικτικά, σχολιάσει πως «την πόρτα της Βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο».

 

Πριν λίγα 24ώρα εξάλλου, μέλη της ίδιας ομάδας πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο Δημαρχείο Ζωγράφου προκαλώντας ενώ είχαν εισβάλλει και στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση