Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικιοσύνης επέλεξν για να εισβάλουν χθες τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που έφτασαν, χωρίς να τα παρεμποδίσει κανείς, έως το γραφείο του υπουργού. Στην «επιχείρηση» συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα, τα οποία πέταξαν φυλ ζητώντας τη χορήγηση αδειών σε «πολιτικούς κρατουμένους», καθώς και κατάργηση του άρθρου 187 Α που αφορά τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνέχεια παρέμειναν στην είσοδο του υπουργείου όπου σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ λίγη αργότερα, παρουσία αστυνομικής ς, αποχώρησαν ενώ δεν προξενήθηκαν .

Μετά την εισβολή, ο «Ρουβίκωνας» ανήρτησε στο βίντεο, από το οποίο προκύπτει ότι τα μέλη του ανέβηκαν ανενόχλητα έως τα γραφεία των υπουργών. Επίσης, σε κείμενο με τις θέσεις του, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται ονομαστική στον εισαγγελέα Εφετών και πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτρη Ασπρογέρακα, με την επισήμανση ότι «είναι γνωστός για την αγαστή συν του με την Αντιτρομοκρατική» και ότι «εισηγήθηκε στο συμβούλιο εφετών την παραπομπή σε πολλών πολιτικών κρατουμένων». Αναφορά γίνεται και στον νόμο Παρασκευόπουλου, του οποίου η εφαρμογή ζητείται «χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση