Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Εισβολή «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επέλεξαν για να εισβάλουν χθες τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που έφτασαν, χωρίς να τα παρεμποδίσει κανείς, έως το γραφείο του υπουργού. Στην «επιχείρηση» συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα, τα οποία πέταξαν φυλλάδια ζητώντας τη χορήγηση αδειών σε «πολιτικούς κρατουμένους», καθώς και κατάργηση του άρθρου 187 Α που αφορά τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνέχεια παρέμειναν στην είσοδο του υπουργείου όπου σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρουσία αστυνομικής δύναμης, αποχώρησαν ενώ δεν προξενήθηκαν ζημιές.

Μετά την εισβολή, ο «Ρουβίκωνας» ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο, από το οποίο προκύπτει ότι τα μέλη του ανέβηκαν ανενόχλητα έως τα γραφεία των υπουργών. Επίσης, σε κείμενο με τις θέσεις του, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται ονομαστική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών και πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτρη Ασπρογέρακα, με την επισήμανση ότι «είναι γνωστός για την αγαστή συνεργασία του με την Αντιτρομοκρατική» και ότι «εισηγήθηκε στο συμβούλιο εφετών την παραπομπή σε δίκη πολλών πολιτικών κρατουμένων». Αναφορά γίνεται και στον νόμο Παρασκευόπουλου, του οποίου η εφαρμογή ζητείται «χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διάσκεψη Βερολίνου: Οι αποφάσεις για τη Λιβύη και τα επόμενα βήματα - https://t.co/eEDqUcuAz2 -

  • Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους της Σκιάθου - https://t.co/Jibd7GMcor -

  • «Στον αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου - https://t.co/yvPf9SBQDH -

"Αλιεύοντας" την είδηση