Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εισφορά 10% ως προσωρινή λύση για τα «μπλοκάκια» – σύγχυση και πανικός στην κυβέρνηση
Εισφορά 10% ως προσωρινή λύση για τα «μπλοκάκια» – σύγχυση και πανικός στην κυβέρνηση

Εισφορά 10% ως προσωρινή λύση για τα «μπλοκάκια» – σύγχυση και πανικός στην κυβέρνηση

Σενάρια  προσωρινής μείωσης των εισφορών για τα «μπλοκάκια» στο 10% του εισοδήματος, τουλάχιστον μέχρις ότου καθοριστούν οι λεπτομέρειες που θα καταστήσουν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου εφικτή, επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, υπό τον φόβο της δημοσιονομικής αλλά και της δημοσκοπικής κατάρρευσης.

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πανικός εξαιτίας της μαζικής διακοπής εργασιών χιλιάδων ατομικών επιχειρήσεων, ενώ έντονη ανησυχία έχει καταλάβει και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης που βλέπουν τα κύματα αγανάκτησης να μεγαλώνουν από την υπέρογκη αύξηση των εισφορών που «πνίγει» συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων. Ετσι, με στόχο να «σώσουν» τα «μπλοκάκια» και παράλληλα τα έσοδα του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, αναζητούν λύσεις ακόμη και στη μερική πληρωμή των εισφορών, χωρίς κάτι τέτοιο να οδηγεί σε νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αν και στο υπουργείο Εργασίας και στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι πάνω από το 80% των ασφαλισμένων – ελεύθερων επαγγελματιών θα κληθεί να πληρώσει χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με το 2016, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι την ελάφρυνση αυτή καλούνται να πληρώσουν ακόμη και με διπλάσιες ή τριπλάσιες εισφορές χιλιάδες επαγγελματίες. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται οι δύο κατηγορίες εργαζομένων με «μπλοκάκι», για τους οποίους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξετάζεται η προσωρινή επιβολή πλαφόν στο ύψος των εισφορών, στο 10% του εισοδήματός τους: οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν ή δύο εργοδότες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς και οι μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Και στις δύο περιπτώσεις η λύση που προωθείται φαίνεται πως είναι προσωρινή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα Υποθαλάσσια Μουσεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη… - https://t.co/9hf8GCUxgW -

  • Πρόστιμο σε υπάλληλο καταστήματος για μη χρήση μάσκας - https://t.co/Zn61FLi4kB -

  • Στη ΜΕΘ Βόλου κατέληξε Βρετανός τουρίστας από την Σκιάθο - https://t.co/o5lsInVhdl -

"Αλιεύοντας" την είδηση