Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Ισχυροποιείται ο θεσμικός ρόλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ
Ισχυροποιείται ο θεσμικός ρόλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

Ισχυροποιείται ο θεσμικός ρόλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

 

Για πρώτη φορά αποκτά θέση Αντιπροεδρίας στην Επιτροπή Τουρισμού του

Αντιπρόεδρος για το 2019 εξελέγη ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας

Η για πρώτη φορά διεκδίκησε και απέκτησε θέση Αντιπροεδρίας στην Επιτροπή Τουρισμού του για το 2019, με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού,  Έλενας Κουντουρά.  Αντιπρόεδρος  εξελέγη ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής& Ανάπτυξης,  Γιώργος Τζιάλλας.  Η εκλογή του έγινε στο πλαίσιο της 102ης συνεδρίασης της Επιτροπής στην έδρα του Οργανισμού στο .

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο έργο ενός εκ των κορυφαίων οργάνων εκπροσώπησης του τουρισμού παγκοσμίως.

Η Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και την Οικονομική Συνεργασία Ασίας- Ειρηνικού (APEC), -μέλη του ΟΟΣΑ και συνεργαζόμενες χώρες, για τη διαμόρφωση διεθνών προτεραιοτήτων και πολιτικών στον τουρισμό.

Είχε προηγηθεί το 2017 η Ελληνική Προεδρία στην επετειακή 100η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ,  με προεδρεύουσα την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της 102ης συνεδρίασης το έργο της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, που ολοκλήρωσε με το Υπουργείο Τουρισμού και αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο έργο κωδικοποίησης νομοθεσίας στην .

Η παρουσίαση έγινε με στόχο να αποτελέσει  παράδειγμα μελέτης  για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και από άλλα -μέλη του ΟΟΣΑ και την παροχή τεχνογνωσίας.

Επίσης, ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel  Gurria, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του τουρισμού το 2018 και τις επιδόσεις-ρεκόρ της Ελλάδας στις αφίξεις, τα και όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία το επόμενο διάστημα μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΟΣΑ στη βάση των στρατηγικών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria στην 102η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ στο

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση