Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας
Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας

Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας

Την ανάγκη να υπάρξει μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αναμένεται να διατυπώσει ο πρωθ Αλέξης ς, στην τοποθετήση του στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών “Supporting Syria and the Region”.

 

Μια απάντηση, όπως αναμένεται να σημειώσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που να εστιάζει στη συνεργασία και την βοήθεια προς τις χώρες που συνορεύουν με τη , και σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος εκατομμυρίων προσφύγων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα τονίσει ότι “πρέπει να εργαστούμε για ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες” και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης που θα τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και θα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία-, μια διευθέτηση που θα δημιουργεί συνθήκες για συμφιλίωση και για επιστροφή των Σύρων στα σπίτια τους.

Ο πρωθ αναμένεται επίσης να θέσει το ερώτημα “τι θα είχε συμβεί σε εκατομμύρια Σύρων, αν η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, αποφάσιζαν να υψώσουν τείχη, ή αν όλη η Ευρώπη είχε πει: ‘'Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το τι συμβαίνει στη Μεσόγειο δεν είναι δικό μας πρόβλημα”.

Επιπλέον, ο Αλέξης ς αναμένεται να επισημάνει ότι παρότι η έχει βιώσει από πρώτο χέρι τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της προσφυγικής ς, “σε αντίθεση με άλλους, επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση με ανθρωπισμό”. Κατά τις ίδιες πηγές, θα επισημάνει σε αυτό το πλαίσιο ότι η από τον Ιούλιο έχει αντιμετωπίσει ροές περισσότερων από 900.000 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου 500.000 είναι και πως το κόστος διαχείρισης αυτών των ροών είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που το Λιμενικό έχει σώσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

“Δεν μπορούμε να σπρώχνουμε τους ανθρώπους από χώρα σε χώρα, σαν η διαχείρισή τους να είναι ευθύνη κάποιου άλλου”, θα υπογραμμίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση