Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας
Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας

Ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων θα ζητήσει ο Τσίπρας

Την ανάγκη να υπάρξει μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αναμένεται να διατυπώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης , στην τοποθετήση του στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών “Supporting Syria and the Region”.

 

Μια απάντηση, όπως αναμένεται να σημειώσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που να εστιάζει στη συνεργασία και την προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία, και σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος εκατομμυρίων προσφύγων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα τονίσει ότι “πρέπει να εργαστούμε για ένα ισχυρό επανεγκατάστασης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες” και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για πολιτική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης που θα τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και θα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία-, μια διευθέτηση που θα δημιουργεί συνθήκες για συμφιλίωση και για επιστροφή των Σύρων στα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να θέσει το ερώτημα “τι θα είχε συμβεί σε εκατομμύρια Σύρων, αν η , η και ο Λίβανος, αποφάσιζαν να υψώσουν τείχη, ή αν όλη η Ευρώπη είχε πει: ‘’Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το τι συμβαίνει στη Μεσόγειο δεν είναι δικό μας πρόβλημα”.

Επιπλέον, ο Αλέξης αναμένεται να επισημάνει ότι παρότι η έχει βιώσει από πρώτο χέρι τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, “σε αντίθεση με άλλους, επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση με ανθρωπισμό”. Κατά τις ίδιες πηγές, θα επισημάνει σε αυτό το πλαίσιο ότι η από τον Ιούλιο έχει αντιμετωπίσει ροές περισσότερων από 900.000 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου 500.000 είναι Σύροι και πως το κόστος διαχείρισης αυτών των ροών είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που το έχει σώσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

“Δεν μπορούμε να σπρώχνουμε τους ανθρώπους από χώρα σε χώρα, σαν η διαχείρισή τους να είναι ευθύνη κάποιου άλλου”, θα υπογραμμίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

  • Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη #Χαλκίδα – Πύρινα μέτωπα σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο - https://t.co/iKDg99dx48… -

"Αλιεύοντας" την είδηση