Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ισχαιμικό επεισόδιο από πολλαπλά τραύματα η αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου
Ισχαιμικό επεισόδιο από πολλαπλά τραύματα η αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Ισχαιμικό επεισόδιο από πολλαπλά τραύματα η αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά οφείλεται ο θάνατος του Ζακ στόπουλου σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που παρέδω οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού.

Όπως δήλωσαν πριν λίγο οι δύο ιατροδικαστές οι αλλοιώσεις ισχαιμικού τύπου προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές τις αλλοιώσεις.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Γεροβασίλη: Σημαντική εξέλιξη το επιστημονικό πόρισμα

Κρίσιμο στοιχείο προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου του Ζακ στόπουλου, χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη .

Όπως δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ- η , το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-:

«Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.
Η θα αποδοθεί».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση