Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εμπιστοσύνη των πολιτών στνη κυβέρνηση σύμφωνα με έρευνα του Π.Μακεδονίας

Εμπιστοσύνη των πολιτών στνη κυβέρνηση σύμφωνα με έρευνα του Π.Μακεδονίας

Την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών φαίνεται να απολαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Α.ΕΛ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του . Πάνω από έναν στους δύο πολίτες συμφωνεί με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ωστόσο οι περισσότεροι δηλώνουν απαισιόδοξοι για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους και το 2015.

Στις γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και ο Πάνος Καμμένος 35% καταγράφοντας αύξηση 23%. Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι Δημήτρης Κουτσούμπας και ίκος Μιχαλολιάκος.

Ενδεικτικό είναι το γράφημα που δείχνει πώς ο Αλέξης Τσίπρας “προσπέρασε” τον άλλοτε “καταλληλότερο” Αντώνη Σαμαρά και πλέον η διαφορά τους είναι χαοτική.

Ο για πιθανή έξοδο από το αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα

Στην αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.

Η μέτρηση επιβεβαίωσε τη διάχυτη εντύπωση πως οι Έλληνες συσπειρώνονται γύρω από το αίτημα για επιστροφή του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων. 72% των ερωτηθέντων απάντησαν πως το θέμα δεν έχει λήξει από και νομική . Η αρνητικότερη καταγραφή για την κυβέρνηση αφορά στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο. 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η υπόθεση τους άφησε κακή εντύπωση, 19,5% ούτε καλή ούτε κακή ενώ ένα 11% είπε πως πρόκειται για “κατασκευασμένη ιστορία των ΜΜΕ”. Πρέπει να τονιστεί πως η έρευνα μέτρησε εντυπώσεις κι όχι απόψεις επί του θέματος.

Πηγή: koutipandoras.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση