Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα δημοσιογραφικά βραβεία «Λορέντζο Νατάλι»
Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα δημοσιογραφικά βραβεία «Λορέντζο Νατάλι»

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα δημοσιογραφικά βραβεία «Λορέντζο Νατάλι»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Δημοσιογραφικό Βραβείο «Λορέντζο Νατάλι» 2015.

Το βραβείο απονέμεται σε δημοσιογράφους, των οποίων η δουλειά άπτεται θεμάτων οικονομικής ανάπτυξης και εξάλειψης της φτώχειας και φέτος το περιεχόμενο εστιάζεται στη ρήση: «Τα ρεπορτάζ του σήμερα μπορούν να φέρουν τις αλλαγές του αύριο».

Η βράβευση στοχεύει στην των δημοσιογράφων, οι οποίοι με το ερευνητικό τους συμβάλλουν στην ανάδειξη αυτών των ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων.

Το βραβείο απονέμεται σε και ερασιτέχνες δημοσιογράφους, οι οποίοι προέρχονται εκτός από την Ευρώπη και από άλλες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. Για το λόγο αυτό γίνονται δεκτές υποψηφιότητες δημοσιογράφων και από την , τον Αραβικό κόσμο, τη Μέση , την Ασία και τον Ειρηνικό ωκεανό, τη Λατινική Αμερική και την .

Ειδική ανεξάρτητη επιτροπή κρίνει τις υποψηφιότητες και αποφασίζει την απονομή του βραβείου, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ. Η σχετική απονομής θα γίνει στις , το Δεκέμβριο του 2015.

Υποψηφιότητες για το φετινό Δημοσιογραφικό Βραβείο «Λορέντζο Νατάλι» αφορούν δημοσιεύματα, που δημοσιοποιούνται το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως την 31η Αυγούστου 2015 στον Τύπο, σε ραδιοτηλεοπτικά ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Καταληκτική για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά, έχει ορισθεί η 31η Αυγούστου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δημοσιογραφικό Βραβείο «Λορέντζο Νατάλι» 2015 και την υποβολή των υποψηφιοτήτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://ec.europa.eu/europeaid/lnp, ή μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lorenzonatali.eu.

"Αλιεύοντας" την είδηση