Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπογραφή ΠΔ από τον Π. Κουρουμπλή για πλαίσιο λειτουργίας κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Υπογραφή ΠΔ από τον Π. Κουρουμπλή για πλαίσιο λειτουργίας κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Υπογραφή ΠΔ από τον Π. Κουρουμπλή για πλαίσιο λειτουργίας κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο άνοιξε ο για να θεσπιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις αποτελεσματικής λειτουργίας των ΜΥΙΑ (Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), με στόχο την του δικαιώματος της ς των πολιτών, υπέγραψε ο Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με το ΠΔ καθορίζονται η θεσμοθέτηση πλαισίου χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των ΜΥΙΑ, η θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών, όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους, με σκοπό την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών ς.

Στόχος είναι να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την υγεία των ιατρικώς υποβοηθούμενων γυναικών και να είναι δυνατή η επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμος.

Μία τέτοια τεχνική προδιαγραφή είναι η θέσπιση ελάχιστου εμβαδού των εγκαταστάσεων όπου θα πραγματοποιούνται οι σχετικές επιστημονικές παρεμβάσεις, ενώ δύο από τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας των ΜΥΙΑ συνιστούν η υποχρεωτική διασύνδεσή τους με νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και ο αυστηρός ορισμός των εξειδικευμένων προσόντων του ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα ενισχυθεί σημαντικά ο ιατρικός στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη.

Εξάλλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευχαρίστησε το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χς, καθώς και επιστημονικούς και υς φορείς, των οποίων το έργο είναι συνυφασμένο με τους τομείς Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αλλά και τους ιδιώτες που σχετίζονται και έχουν εύλογο ενδιαφέρον για την , για την ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική ανταπόκριση και ολοκληρώθηκε στις 10-7-2015.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση