Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπόγειες διεργασίες στη Ν.Δ.
Υπόγειες διεργασίες στη Ν.Δ.

Υπόγειες διεργασίες στη Ν.Δ.

Όσο η 2α Οκτωβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Ν.Δ., πλησιάζει, τόσο εντείνονται οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα συντροφικά μαχαιρώματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με μόνη δεδομένη, επί του παρόντος, υποψηφιότητα αυτή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, τα φώτα στρέφονται στην τελική απόφαση που θα λάβει ο ίδιος ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης απαντήσει θετικά στην πρόκληση να διεκδικήσει την ηγεσία, τότε θεωρείται δεδομένο ότι πίσω του θα συνταχθεί σημαντικός αριθμός βουλευτών, αλλά και το στρατόπεδο των καραμανλικών. Σε διαφορετική περίπτωση, και ενώ ο κ. Μ. Βορίδης μοιάζει να καταλήγει στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα, θεωρείται δεδομένο ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις –και μαζί τους οι απαιτούμενες υπογραφές συνέδρων και μελών της Κ.Ε. του κόμματος– για την του αριθμού των υποψηφίων. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να θεωρείτο σχεδόν βέβαιο ότι ως υποψήφιοι θα εμφανίζονταν οι κ.κ. Ν. Δένδιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Β. Κικίλιας, Μαν. αλλά και ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης, ενώ παραμένει ανοικτή η συζήτηση γύρω από τους δύο περιφερειάρχες (Κ. Μπακογιάννη και Απ. Τζιτζικώστα).

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχει κύκλο επαφών με μεγάλο αριθμό βουλευτών και στελεχών, πριν ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις. Αυτή που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι η συνάντησή του με τον κ. Κ. Καραμανλή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, εν συνεχεία διαψεύστηκε και, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ.

Η σύγκρουση στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπερβαίνει πλέον τα πρόσωπα και μεταφράζεται σε διελκυστίνδα επιρροής. Στις, ούτως ή άλλως, δύσκολες σχέσεις καραμανλικών-σαμαρικών, προστέθηκαν εσχάτως και οι αιχμές από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη για ουσιαστική προσπάθεια υπονόμευσής του από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, με αφορμή και τις δηλώσεις κριτικής από βουλευτές. Παρά το γεγονός ότι οι συνεργάτες του τελευταίου διαμηνύουν ότι «ουδείς, παρά μόνον ο ίδιος, εκφράζει τον κ. Σαμαρά», η πληροφορία που διακινήθηκε για συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βορίδη, στην οικία του πρώτου στην Κηφισιά, προκάλεσε νέο κύκλο έντασης, πλην όμως διαψεύστηκε εμφατικά και από τις δύο πλευρές. Το γάντι σήκωσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Νικ. Τσούτσιας, σε άρθρο του (Θέμα): «Τα πολιτικά κόμματα δεν υπάγονται σε Ε9 κανενός! Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και μέτοχοι, ενοικιαστές ή καταληψίες, βαρόνοι και κόμηδες, φαμίλιες και τζάκια. Είναι συστήματα ιδεών τα οποία υπηρετούν όσοι εκεί ετάχθησαν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση