Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς
Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς

Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς

Συνάντηση με τους επικεφλής των θεσμών θ έχουν στις έξι το απόγευμα οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει την πρόταση των θεσμών για το κείμενο του νέου μνημονίου. Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τις τελικές λεπτομέρειες επί του κειμένου με στόχο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία εντός των επόμενων ωρών και ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αυτή τη στιγμή παραμένουν προς διευκρίνιση δύο θέματα: Πρώτον, η λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και η χρήση των εσόδων που θα έχει και δεύτερον η ρύθμιση για τα «κόκκινα» . Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το κείμενο και όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στο μεταξύ, θετική ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εισήγηση των θεσμών για ολο της συμφωνίας ώστε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο μέχρι την Πέμπτη κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Ε.Ε. (EFC).

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και με εκπροσώπους των δανειστών οι θεσμοί ανέφεραν στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως η συμφωνία με την , ενώ οι ίδιοι παράγοντες ξεκαθάριζαν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά και καμία πίεση από τις χώρες της Ε.Ε. για δάνειο- προς την Ελλάδα αντί ολος των διαπραγματεύσεων. Στόχος είναι Δευτέρα, Τρίτη το αργότερο να οριστικοποιηθεί το νέο και Πέμπτη να έχει ψηφιστεί μαζί με τα προαπαιτούμενα μέτρα από το κοινοβούλιο.

Επόμενο βήμα είναι να συνεδριάσει την Παρασκευή το Eurogroup και να ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου από τα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης έως τις 18 Αυγούστου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση