Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς
Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς

Υπό επεξεργασία η πρόταση των δανειστών – συνάντηση υπουργών με θεσμούς

Συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών θα έχουν στις έξι το απόγευμα οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει την πρόταση των θεσμών για το κείμενο του νέου μνημονίου. Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τις τελικές λεπτομέρειες επί του κειμένου με στόχο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία εντός των επόμενων ωρών και ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αυτή τη στιγμή παραμένουν προς διευκρίνιση δύο θέματα: Πρώτον, η λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και η χρήση των εσόδων που θα έχει και δεύτερον η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το κείμενο και όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στο μεταξύ, θετική ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εισήγηση των θεσμών για ολοκλήρωση της συμφωνίας ώστε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι την Πέμπτη κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Ε.Ε. (EFC).

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και με εκπροσώπους των δανειστών οι θεσμοί ανέφεραν στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως η συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι παράγοντες ξεκαθάριζαν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά και καμία πίεση από τις χώρες της Ε.Ε. για δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα αντί ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Στόχος είναι Δευτέρα, Τρίτη το αργότερο να οριστικοποιηθεί το νέο μνημόνιο και Πέμπτη να έχει ψηφιστεί μαζί με τα προαπαιτούμενα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Επόμενο βήμα είναι να συνεδριάσει την Παρασκευή το Eurogroup και να ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου από τα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης έως τις 18 Αυγούστου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση